Een veranda, serre of lichtstraat van Slakas

Comfortabel buiten zitten, ook tijdens een bui of wanneer het waait. Met een veranda of terrasoverkapping geniet u van het buitenleven, ongeacht de weersomstandigheden. Ook met een serre of lichtstraat haalt u het zonnetje in huis. Slakas Verandabouw uit Meijel, Limburg bouwt veranda’s, serres, lichtstraten en terrasoverkappingen op maat.

Veranda’s op maat

Dankzij een uitgekiend systeem van zelf ontwikkelde aluminium profielen kan Slakas terrasoverkappingen en veranda's produceren in elke gewenste uitvoering. Dankzij geïntegreerde gootversteviging is het zelfs mogelijk vrije veranda's, dus zonder storende middenkolom, te maken tot een breedte van 7 meter. 


Het ontwerp en de maatvoering worden in samenspraak met u bepaald. Daarbij houden we rekening met de plek van bestemming. Voor de dakconstructie zijn hellingshoeken mogelijk tussen 5° en 25°. Ook in keuze van materiaal en kleur bestaat een scala aan mogelijkheden.

Winterserres en thermisch geïsoleerde serres 

Slakas Verandabouw realiseert diverse soorten serres. Of het nu gaat om een winterserre of om een uitbreiding van uw woonkamer. Voor iedere gewenste uitvoering heeft Slakas een passende oplossing. Uw specifieke wens bepaalt de keuze van de te gebruiken profielen. Bij een winterserre worden er minder eisen aan de isolatiewaarde gehecht, omdat hier niet met een geïsoleerde vloer wordt gewerkt. Hierbij heeft men een serre met een woongenot van maart tot oktober. In de wintermaanden wordt deze onder meer gebruikt voor overwintering van vaste planten.

Een thermisch geïsoleerde serre kan als extra woonruimte benut worden. Bij deze uitvoeringen ligt de nadruk op de isolatiewaarde van de profielen en de beglazingsmaterialen. In deze serres maken we gebruik van een geïsoleerde ondergrond. Voordat u op zoek gaat naar een serre, is het raadzaam om voor uzelf uit te maken, wat voor gebruik u aan de serre wilt gaan geven. Op basis hiervan kan men u dan ook een gericht advies geven.

Lichtstraten van Slakas Verandabouw 

U heeft een afdak van een houten constructie gemaakt, maar u wilt toch meer lichtinval hebben? Dan is een lichtstraat iets voor u!
In lichtstraten kunt u verschillende soorten afdichtplaten bevestigen, namelijk: 

  polycarbonaat platen

  gelaagd glas

 dubbelglas 

Ook hierin zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Veiligheidsdubbelglas wordt het meest gebruikt. Lichtstraten hebben we in 2 vormen, namelijk een zadeldak en een lessenaarsdak.

Zadeldak

Een zadeldak heeft aan weerszijde vakken met schuine dragers, waartussen de door u gekozen platen bevestigd worden. Het voordeel van een zadeldak is dat het licht van alle kanten kan binnenvallen. Een zadeldak wordt meestal op een vrijstaand gedeelte van het dak geplaatst.

Lessenaarsdak

In tegenstelling tot een zadeldak heeft een lessenaarsdak maar aan 1 zijde schuine vakken. Deze lichtstraat wordt tegen de gevel van een huis bevestigd. U heeft met de lichtstraat wat minder lichtinval. Er zijn echter wel meer situaties waarin deze lichtstraat gebruikt kan worden. Zo kan deze op een kozijn bevestigd worden.

Accessoires voor uw veranda 

Spots 

Slakas biedt spots, die in de aluminium dakdragers ingebouwd kunnen worden. De spots zijn verkrijgbaar met een halogeen- of ledlamp, kantelbaar en niet kantelbaar. 


Terrasverwarming

Slakas levert 2 soorten terrasverwarmers:Rio 1500 Watt/verwarmd 10m2Rio 2000 Watt/verwarmd 12m2 Deze terrasverwarmers zijn in de kleuren zwart, zilver en wit verkrijgbaar.

Speakers
We leveren speakers om in uw veranda te monteren. Deze speakers worden gemonteerd in de afwerkkap van de bekabeling van de spots.

Plus
Stereo FM-tuner.
20 programmeerbare FM-presets.
16-ohm-luidsprekers
Luidsprekers in 4 kleuren beschikbaar (wit/zwart/chroom/matchroom).
IR-afstandsbediening.
Regeling voor volume, bas, hoge tonen, balans en loudness.
Inclusief luidsprekerkabel en antennekabel (maar kan ook op de kabel)

Premium
Stereo FM-tuner
16-ohm-luidsprekers
Voedingsadapter 12V DC / 500mA
Luidsprekers in 4 kleuren beschikbaar (wit/zwart/chroom/matchroom).
20 programmeerbare FM presets.
Aansluiting voor cd-speler of mp3-speler.
Kalender met wekkerradiofunctie of 2 alarmfuncties.
Regeling voor volume, bas, hoge tonen, balans en loudness.
Inclusief luidsprekerkabel en antennekabel (maar kan ook op de kabel)